1
זהו מתכון פסטו בסיסי. ניתן לעשות גיוונים ושינויים ע"י החלפת או הוספת סוגים שונים של אגוזים, כמו אגוזים מלך או שקדים.
ניתן להוסיף גם עשבי תיבול שונים כמו עלי פטרוזיליה, כוסברה או נענע, עוד שום וגבינה.
פסטו יכול להתבצע עם מכתש ועלי (כלי הכתישה עם המקל העבה והקערה) אבל מעבד מזון הוא גם בסדר.
2
המצרכים:
• 1 שן שום
• 2 כוסות בזיליקום טרי ארוז
• 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
• 1/2 כוס וצנוברים
• קורט מלח
• קורט של פלפל שחור
• 1/3 כוס שמן זית
3
שימו את עלי הבזיליקום החתוכים והשום במעבד המזון עד שייחתכו דק.
4
הוסיפו אגוזים והפעילו את המעבד מזון עד שהאגוזים יהיו חתוכים דק.
5
הוסיפו גבינה למעבד והפעילו, עד שהמצרכים יתערבבו.
6
הפעילות את המכונה ותוך כדי שהיא מעבדת את המזון, הוסיפו את השמן בצורה איטית ובזרם קבוע עד שהשמן ישתלב עם שאר המצרכים.
הוציאו את התערובת מהמעבד, העבירו לכלי והוסיפו מלח פלפל על פי טעם.
7
ניתן לאחסן בערך כשבוע בקופסא אטומה, שכבה דקה של שמן על הפסטו תמנע ממנו להשחיר.