• הרשם
Expert image

 

 


פסקל פרץ רובין היא בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל והמחברת של – 12 ספרי בישול, כולם רבי מכר: 

 

"העוגות של פסקל", "המטבח הקל של פסקל", "מטעמים טריפוליטניים", "מטעמי צפון אפריקה", "מטעמי ישראל",

 

"מטעמי עיראק", "עוגת השבוע", "עוד עוגת השבוע", "המטבח של פסקל" ו"ללקק אצבעות "(לילדים),

 

"פסקל מבשלת- ירקות ותוספות"  "פסקל אופה – מאפים ומתוקים". פסקל מוכרת כמומחית ואנתרופולגית של מאכלי עדות ישראל וידועה כמפצחת "מתכוני סבתות".

 

פסקל בעלת הוצאת הספרים "פסקל ברגש", אותה הקימה בעצמה.

 

פסקל חוקרת ובודקת זה למעלה משני עשורים את מטבחי העדות בכדי לנסות, להבין וללמוד דרך האוכל על מנהגים, מסורת ותרבות.

 

בספריה, המוקדשים למטבחי עדות שונות, היא מקפידה לשמר את טעמם המקורי של המתכונים, תוך שמירה על המסורת והמנהגים של כל עדה ועדה.

 

עם השנים, הניסיון וההתפתחות הקולינרית בארץ, פסקל הרחיבה את היריעה לבישול ואפייה ביתי ומשפחתי תוך שימת דגש על אפייה ובישול מהיר ועכשווי למשפחה.

 

לאורך השנים פסקל כתבה במדורי אוכל רבים, בעיתונים ומגזינים, כגון; דרך האוכל, לאשה, גורמה (את), הורים וילדים, משפחה טובה, להיות משפחה ועוד. כיום פסקל משמשת כיועצת ועורכת קולינרית בירחון האוכל "רוזמרין", וכותבת בו באופן קבוע.

 

פסקל מרבה להופיע ולדבר בתחום הקולינרי בתוכניות רדיו וטלוויזיה שונות, בהן תוכניות בוקר ותוכנית אירוח.

 

פסקל מדגימה הכנת מטעמים שונים ומשוחחת על הקשר בין תרבות, מסורת ואוכל. בין השאר, היא משתתפת בתוכנית הרדיו של ליאת רגב "עוד מעט שבת" ברשת ב',

 

בעלת פינה לבישול קל בתוכנית הרדיו של הים האדום – אילת, מופיעה בתוכנית הטלוויזיה "מטבח ביתי" בערוץ האוכל וכמו כן היא מגישה פינה בתוכנית הבוקר "לחיות טוב" בערוץ 2 בנושא פטנטים, כלים וטיפים לבישול.

 

פסקל בוגרת הוראת התזונה והבישול במכללת דוד ילין בירושלים, במסגרת לימודיה היא התמחתה במלון הילטון, קראון פלאזה ועוד.

 

לאחר לימודיה עבדה כמורה לתזונה ולכלכלת בית בבתי ספר ובכפר הנוער בן שמן.

 

בנוסף לכל, פסקל מייעצת למפעלי מזון בפיתוח מוצרים חדשים ומרצה במסגרות ציבוריות בתי ספר וחוגים פרטיים, כמו כן פסקל מעבירה סדנאות בישול ואוכל בבתי ספר לבישול השונים.

 

לפורטל הקולינרי של פסקל פרץ - רובין

כל הזכויות שמורות © בקלות - מדריכים לכל צורך 2014.